Já se rozváděla už je to dávno, fakt si nevzpomínám. Ale pokud člověk chce rozvod tak ho nějaké soudní náklady nezajímají. Tak to měla alespoň já, hlavně, že budu rozvedená a budu mít klid.
Diskusní téma: forum
Re: poplatky
Datum: 23.10.2012 | Vložil: Karel
Ja overoval podpisy cca kolem 360Kc a podani u soudu 2000Kc
Výživné
Datum: 21.06.2012 | Vložil: milisx1966
Dobry den. Me deti maji 22 a 23 let.Obe studuji VŠ.Syn prechazel z jedne na druhou.Byvale manzelce zustalo prakticky vsechno i s bytem,ktery jsem dostal ja od firmy,kde jsem se upsal.Almenty se mi zvysovaly co dva roky,jak je mozne podle zakona.Pracuji jako OSVC (monter pl.oken).Pres zimu nemam co delat a kdyz jsem sel na urad prace,dali me 2500kc. Jen byt+alimenty me stoji 10.000kc....!!! Mam pocit ,ze jsem jenom vyuzivany. Pri studiu na VS jsou prakticky stale doma,ale u soudu neustale operuji s jizdnym,ubytovanim,apod. Co muzu a nemuzu. Soud me vzdy alimenty jen zvysil a nikdy se me na nic neptal. Co s tim???
Re: Výživné
Datum: 16.12.2012 | Vložil: michal
Ty už s tím nenaděláš nic, protože máme totálně přefeminizovanou justici. Ale jsi dobrý příklad pro jiné. NIKDY nedávejte u rozvodu nic dobrovolně, s jídlem roste chuť. Čím víc dáš, tím víc tě ve finále oškube. Kdo nevěří , dopadne jako ty. No a samozřejmě se neženit a neadoptovat cizí děti. To je základ spokojeného života s ženou. Předmanželská smlouva a žádné SJM je naprostá nutnost! Jinak to dnes nefunguje...
problémy dětí
Datum: 09.06.2012 | Vložil: lilu
Moje dcera nechce přijmout mého nového přítele a dělá vše proto abych se sním rozešla a přitom ví že nám je líp bez jejího otce,který mě několik let psichycky týral a potom mě napadl i fizicky.
Re: problémy dětí
Datum: 20.12.2012 | Vložil: Iveta Němečková
Dobrý den,také jsem z rozvedeného manželství a to co popisujete já zažila.....byla jsem malá a myslela jsem,že můj táta je ten nejbáječnější ikdyž se naši rozvedli....odmítala jsem nového přítele své matky...možná jde jen o pocit bezpečí,pocit že ním on..ten cizí pán bere mámu...vztah byť přátelský jsme spolu nikdy neměli...někdy to tak je ...vím že vás to mrzí,dejte tomu čas,možná to někdy půjde:-)iveta
už to chci ukončit
Datum: 06.03.2012 | Vložil: pavlik
Dobry den,v r.2005 jsme se smanzelkou rozesli ja platim na zletile děti výživné ale dosud jsme se nerozvedli.nechal jsem ji s dětmi bydlet vbyte ktery jsme společně zakoupili a v RDv přízemí a já jsem se odstěhoval ke své mamince ve stejném domě v1.patře nyní mám novou partnerku a manželka děla scény a taha do toho děti asi závidi že mám nový vztah a ona neni schopna si nikoho najit a brání mi vodit si partnerku do domu.Chci rozvod dohodou necham svou polovinu bytu dceři tak v podstatě dojde k vyrovnání majetku protože jinak jsem ji nechal komplet zařizení bytu a sám jsem si nevzal v podstatě nic.mohlo by tak dojít při sepsání dohody k bezproblémovému rozvodu snad i bez přítomnosti rozvádějících se manželu?Děkuji za odpověd pěkný den
děti
Datum: 25.11.2011 | Vložil: moje
...nejde jen o hmotné statky...žádné nejsou,no ale od začátku-vdávala jsem se když už mi na dveře klepalo čtvrt století a myslím,že po zralé úvaze-byla jsem vdaná další čtvrt století,ale šťastná jen tak pětinu z toho a pak už mi radost dělaly jen tři děti-přesto všechno jsem se nejdřív snažila dětem udržet úplnou rodinu,pak chránit je a jejich budoucnost,ale než se mi vše podařilo zjistit a zachránit,tak jsme přišli o střechu nad hlavou...to už děti otce nenáviděly i přes moje občasné námitky"ano můžete se zlobit,nemusíte s ním mluvit,ale pořád je to sice bohužel,ale váš otec" nic naplat-nejstarší syn se snažil víc než jeho vlasní otec mi finančně pomáhat a holky se pak otce víc bály než by jej mohly mít rády-nejmladší i u soudu/jediné chybělo pár dnů do plnoletosti/vypověděla,že jej nechce nikdy vidět-aby toho nebylo málo,díky příbuzným jsme přišli i poslední drobné věci,které jsme měli u nich uloženy,pak už pomohli spíš přátelé i úplně cizí lidé,abychom se dokázali trochu zase postavit na vlastní nohy-až se nám to podařilo,dostali jsme novou šanci a nabídku,která se neodmítá,byl nám koupen starší domek a dán čas,abychom se zase nadechli,tak dvě děti mne opustily a světe drž se,právě ke svému otci a myslí si,že podlehnu jejich nevhodnému chování,ač mne mrzí co se to z nich stalo,tak to tu musím napsat-známého lživě nařkli z napadení,svojí sestře při náhodných potkáních nadávají a vyhrožují a mně vzkazují přes ni, kamarády,známé ap.,že se mnou prý budou mluvit jen když to bude u nich...nenechám se vydírat,takže jsem je už pár let neviděla...bolí to,ale takhle si to přejí-nepřistupují ani na návrhy,aby když už nechtějí přijet ke mně a svojí sestře,abychom se sešli na neutrální půdě,ale striktně mi přikazují,že buďto u nich nebo vůbec,že u toho musí být jejich otec a nikdo jiný než oni a já a co jejich sestra?a nebyla bych v ohrožení zdraví,či života,když se takhle změnili a chovají?to raději ať je to tak a ať jsou šťastní...já už jim obětovala vše co jsem mohla a proto stačí...víc už nemůžu a ani nechci...
MAJETEK A PENÍZE
Datum: 29.05.2011 | Vložil: Alexandra
Obdivuji, že se lidé v situaci, když se jedná o rozvod dvou lidí, kteří se milovali a většinou spolu mají děti a společná léta života, zajímají ve fóru jen o hmotné statky! Právě jsem to prožila a zajímají mě city, city mých dětí a celková hrozná atmosféra, kterou to přineslo. Byla jsem s manželem 30 let, poslední léta měl sklon se se mnou o všechno hádat a jeho hádky byly nějaký výlev jeho nepokojenosti sám se sebou a pak to vyvrcholilo nevěrou a odchodem. Možná si nyní posílil sebevědomí, utekl aby si mohl nekontrolovatelně užívat, ale na úkor citů nás všech a hlavně mě. Po tak dlouhé době je to jako by vám někdo amputoval část těla a vy jste se tak zohavená musela s tím učit žít! A to mi nikdo kompenzovat žádnými penězi nemůže, to si v sobě ponesu do konce života!
Re: MAJETEK A PENÍZE
Datum: 12.08.2012 | Vložil: Zdenka Moserová
Jen ,,jen náhodou,,jsem našla tyto stránky a na nich Vaši výpověď. Milá paní, jsem vdaná 37 let mám dospělého syna a tak se domnívám že smím na Váš příspěvek reagovat. Mělo by se už na základní škole učit předmět,,Komunikace a partnerství,,Manželství je partnerství, jsme parťáci, naše láska se mění a vyvíjí a je to tak OK. Nikdo nemůžeme nikoho vlastnit a tak se máme podle toho chovat. Máme mít rádi a milovat, ale hlavně si uvědomovat že jsme tu na světě SAMI a ZA SEBE. Máme si už v době kdy jsme v partnerství umět představit život bez toho druhého. Každou vteřinou se může stát že budeme nuceni žít bez druhého a my si máme být vědomi že tím nic ze sebe neztrácíme, protože minulost neudržíme a přítomnost si TVOŘÍME. Jsem přesvědčená že i vás čeká něco úžasného, tak otevřete své srdce, vymeťte smutek a pro začátek začněte mít ráda samu sebe! Jste originál, nikdo na světě není stejný tak jste cenná !Držím vám palce a přeji vše dobré.