Diskusní téma: forum

Re: poplatky

Datum: 19.07.2012 | Vložil: ivana_ni5

Já se rozváděla už je to dávno, fakt si nevzpomínám. Ale pokud člověk chce rozvod tak ho nějaké soudní náklady nezajímají. Tak to měla alespoň já, hlavně, že budu rozvedená a budu mít klid.

Re: poplatky

Datum: 23.10.2012 | Vložil: Karel

Ja overoval podpisy cca kolem 360Kc a podani u soudu 2000Kc

Výživné

Datum: 21.06.2012 | Vložil: milisx1966

Dobry den. Me deti maji 22 a 23 let.Obe studuji VŠ.Syn prechazel z jedne na druhou.Byvale manzelce zustalo prakticky vsechno i s bytem,ktery jsem dostal ja od firmy,kde jsem se upsal.Almenty se mi zvysovaly co dva roky,jak je mozne podle zakona.Pracuji jako OSVC (monter pl.oken).Pres zimu nemam co delat a kdyz jsem sel na urad prace,dali me 2500kc. Jen byt+alimenty me stoji 10.000kc....!!! Mam pocit ,ze jsem jenom vyuzivany. Pri studiu na VS jsou prakticky stale doma,ale u soudu neustale operuji s jizdnym,ubytovanim,apod. Co muzu a nemuzu. Soud me vzdy alimenty jen zvysil a nikdy se me na nic neptal. Co s tim???

Re: Výživné

Datum: 16.12.2012 | Vložil: michal

Ty už s tím nenaděláš nic, protože máme totálně přefeminizovanou justici. Ale jsi dobrý příklad pro jiné. NIKDY nedávejte u rozvodu nic dobrovolně, s jídlem roste chuť. Čím víc dáš, tím víc tě ve finále oškube. Kdo nevěří , dopadne jako ty. No a samozřejmě se neženit a neadoptovat cizí děti. To je základ spokojeného života s ženou. Předmanželská smlouva a žádné SJM je naprostá nutnost! Jinak to dnes nefunguje...

problémy dětí

Datum: 09.06.2012 | Vložil: lilu

Moje dcera nechce přijmout mého nového přítele a dělá vše proto abych se sním rozešla a přitom ví že nám je líp bez jejího otce,který mě několik let psichycky týral a potom mě napadl i fizicky.

Re: problémy dětí

Datum: 20.12.2012 | Vložil: Iveta Němečková

Dobrý den,také jsem z rozvedeného manželství a to co popisujete já zažila.....byla jsem malá a myslela jsem,že můj táta je ten nejbáječnější ikdyž se naši rozvedli....odmítala jsem nového přítele své matky...možná jde jen o pocit bezpečí,pocit že ním on..ten cizí pán bere mámu...vztah byť přátelský jsme spolu nikdy neměli...někdy to tak je ...vím že vás to mrzí,dejte tomu čas,možná to někdy půjde:-)iveta

už to chci ukončit

Datum: 06.03.2012 | Vložil: pavlik

Dobry den,v r.2005 jsme se smanzelkou rozesli ja platim na zletile děti výživné ale dosud jsme se nerozvedli.nechal jsem ji s dětmi bydlet vbyte ktery jsme společně zakoupili a v RDv přízemí a já jsem se odstěhoval ke své mamince ve stejném domě v1.patře nyní mám novou partnerku a manželka děla scény a taha do toho děti asi závidi že mám nový vztah a ona neni schopna si nikoho najit a brání mi vodit si partnerku do domu.Chci rozvod dohodou necham svou polovinu bytu dceři tak v podstatě dojde k vyrovnání majetku protože jinak jsem ji nechal komplet zařizení bytu a sám jsem si nevzal v podstatě nic.mohlo by tak dojít při sepsání dohody k bezproblémovému rozvodu snad i bez přítomnosti rozvádějících se manželu?Děkuji za odpověd pěkný den

děti

Datum: 25.11.2011 | Vložil: moje

...nejde jen o hmotné statky...žádné nejsou,no ale od začátku-vdávala jsem se když už mi na dveře klepalo čtvrt století a myslím,že po zralé úvaze-byla jsem vdaná další čtvrt století,ale šťastná jen tak pětinu z toho a pak už mi radost dělaly jen tři děti-přesto všechno jsem se nejdřív snažila dětem udržet úplnou rodinu,pak chránit je a jejich budoucnost,ale než se mi vše podařilo zjistit a zachránit,tak jsme přišli o střechu nad hlavou...to už děti otce nenáviděly i přes moje občasné námitky"ano můžete se zlobit,nemusíte s ním mluvit,ale pořád je to sice bohužel,ale váš otec" nic naplat-nejstarší syn se snažil víc než jeho vlasní otec mi finančně pomáhat a holky se pak otce víc bály než by jej mohly mít rády-nejmladší i u soudu/jediné chybělo pár dnů do plnoletosti/vypověděla,že jej nechce nikdy vidět-aby toho nebylo málo,díky příbuzným jsme přišli i poslední drobné věci,které jsme měli u nich uloženy,pak už pomohli spíš přátelé i úplně cizí lidé,abychom se dokázali trochu zase postavit na vlastní nohy-až se nám to podařilo,dostali jsme novou šanci a nabídku,která se neodmítá,byl nám koupen starší domek a dán čas,abychom se zase nadechli,tak dvě děti mne opustily a světe drž se,právě ke svému otci a myslí si,že podlehnu jejich nevhodnému chování,ač mne mrzí co se to z nich stalo,tak to tu musím napsat-známého lživě nařkli z napadení,svojí sestře při náhodných potkáních nadávají a vyhrožují a mně vzkazují přes ni, kamarády,známé ap.,že se mnou prý budou mluvit jen když to bude u nich...nenechám se vydírat,takže jsem je už pár let neviděla...bolí to,ale takhle si to přejí-nepřistupují ani na návrhy,aby když už nechtějí přijet ke mně a svojí sestře,abychom se sešli na neutrální půdě,ale striktně mi přikazují,že buďto u nich nebo vůbec,že u toho musí být jejich otec a nikdo jiný než oni a já a co jejich sestra?a nebyla bych v ohrožení zdraví,či života,když se takhle změnili a chovají?to raději ať je to tak a ať jsou šťastní...já už jim obětovala vše co jsem mohla a proto stačí...víc už nemůžu a ani nechci...

MAJETEK A PENÍZE

Datum: 29.05.2011 | Vložil: Alexandra

Obdivuji, že se lidé v situaci, když se jedná o rozvod dvou lidí, kteří se milovali a většinou spolu mají děti a společná léta života, zajímají ve fóru jen o hmotné statky! Právě jsem to prožila a zajímají mě city, city mých dětí a celková hrozná atmosféra, kterou to přineslo. Byla jsem s manželem 30 let, poslední léta měl sklon se se mnou o všechno hádat a jeho hádky byly nějaký výlev jeho nepokojenosti sám se sebou a pak to vyvrcholilo nevěrou a odchodem. Možná si nyní posílil sebevědomí, utekl aby si mohl nekontrolovatelně užívat, ale na úkor citů nás všech a hlavně mě. Po tak dlouhé době je to jako by vám někdo amputoval část těla a vy jste se tak zohavená musela s tím učit žít! A to mi nikdo kompenzovat žádnými penězi nemůže, to si v sobě ponesu do konce života!

Re: MAJETEK A PENÍZE

Datum: 12.08.2012 | Vložil: Zdenka Moserová

Jen ,,jen náhodou,,jsem našla tyto stránky a na nich Vaši výpověď. Milá paní, jsem vdaná 37 let mám dospělého syna a tak se domnívám že smím na Váš příspěvek reagovat. Mělo by se už na základní škole učit předmět,,Komunikace a partnerství,,Manželství je partnerství, jsme parťáci, naše láska se mění a vyvíjí a je to tak OK. Nikdo nemůžeme nikoho vlastnit a tak se máme podle toho chovat. Máme mít rádi a milovat, ale hlavně si uvědomovat že jsme tu na světě SAMI a ZA SEBE. Máme si už v době kdy jsme v partnerství umět představit život bez toho druhého. Každou vteřinou se může stát že budeme nuceni žít bez druhého a my si máme být vědomi že tím nic ze sebe neztrácíme, protože minulost neudržíme a přítomnost si TVOŘÍME. Jsem přesvědčená že i vás čeká něco úžasného, tak otevřete své srdce, vymeťte smutek a pro začátek začněte mít ráda samu sebe! Jste originál, nikdo na světě není stejný tak jste cenná !Držím vám palce a přeji vše dobré.

<< 734 | 735 | 736 | 737 | 738 >>

Přidat nový příspěvek