to, co se neříká

18.07.2010 11:05

Žijeme ve světě, kde se  věci jinak píší, jinak  vyslovují a  pokud je něco nepříjemného tak se to buď nazve pod nic neříkající pojem,či se o tom nemluví vůbec. Jedním z příkladů může být i vojenský žargon. Úkolem každé armády, tu naší nevyjímaje, je zabíjet  vojáky a také obyvatelstvo       (o tom se už  nemluví vůbec, ale děje se to, dělo se to a dít se to bude)  a ničit  majetek všeho druhu nepřítele. V praxi se tento proces zabíjení  vojáků (lidí) nepřítele nazývá eliminací lidské síly. Eliminace  nezní tak hrozně jako zabíjení a lidská síla  to už nemusí být přímo asi ani člověk.

V redakci jsme usoudili,  že to je prostě v řadě věcí špatný přistup. Prostě Vám nebudeme lhát. Prostě to od nás dostanete pěkně "natvrdo"  bez jakýchkoli příkras. Když vám napíšeme, že Vám budeme chtít napsat,  že Vám ze všeho bude blbě a  fakt to nejde nic moc, nenapíšeme, že budete indisponováni. Ale rovnou - nebude  to nic moc, bude Vám asi  dost mizerně. Pravda je, že to přejde. Ze spousty problémů  se člověk zase vyhrabe, jen se mu musí alespoň trochu chtít a musí mít vůli něco dělat. Dá se žit bez mnoha záležitostí, například kouření. Kouříte? Jestliže ne, přeskočte pár řádků. Tak asi kouříte, když  pokračujete v textu. Zkoušel, či zkoušela jste někdy přestat ? Je to síla co?  Kdysi mi jedna moje  hodně dobrá kamarádka, co měla s kouřením  fakt docela problémy, řekla, zkoušela jsem přestat, ale nejde to, je to v podstatě pro kuřáka snížení kvality života. Jo, měla pravdu. Nebudeme Vám lhát,  když přestanete  kouřit, každý  další den svého života si  vzpomenete na cigaretu, každý den, každý den a to až do konce svého života.... S tím jste asi nikdo nepočítal ? No já  také ne a  tak po roční pauze opět kouřím, stejně jako kamarád po 7leté atd.. nepřestanete být kuřákem, jen prostě přestanete kouřit.

Nebojte se, v rozvodu to tak  vždy nefunguje. Jen v případě pocitu křivdy, pak nenávist, ta je asi věčná.  Rozveďte se, pokud chcete či musíte, ale udělejte to s rozumem a  pokud možno ne ani tak lidsky, protože i to občas stojí za houby, ale  v klidu a bez zbytečné nenávisti. Jinak  je to k ničemu a cena je hodně velká. Na druhou stranu, když to jinak nejde, tak to jde i jinak.

redakce