hádky versus důvěra ?

25.05.2010 16:02

Proč  dochází k hádkám? Proč se život v páru  stává peklem ?

V každém partnerském soužití je několik otázek, které se musí  průběžně řešit. Péče o děti, starost o domácnost včetně finančního hospodaření a  také co s volným časem.

Hádat se lze prakticky o vše, názory se mohou různit jak v péči o dítě, tak v barvě nové kuchyně, ale také  na způsob trávení volného času.

Dalším faktorem, který zásadním způsobem další společný život partnerů je postupný vývoj každého z nich, nazveme  to jednoduše kariéra.

Partner kterého jste si brala, či dívka, žena kterou jste si před léty bral, se mohou a také občas dosti výrazně  liší  od vašich současných partnerů. Občas je vývoj  partnerů společný a vede ke sblížení, ale daleko častější je trend zcela opačný a ten vede ke stále větším neshodám až k rozvodu.

Rozvod, rozpad je jedno jak to nazvete je jen důsledkem  vývoje a je jeho přirozenou součástí. To jak  jej přijmete je daleko důležitější,  než to že k němu došlo. Protože další setrvání v takovém vztahu  je jen prodlužování agonie, ke škodě všech zúčastněných.

 

Ale vraťme se k tématu, proč vlastně dochází k hádkám ?

Největším  tématem  hádek je  volný čas. Když dva spolupracují na  něčem co je nutně společného, například péče o děti, domácnost  tak je více méně jasné že musí najít jistý  soulad v řešení, ale volný čas  je  něco navíc o kterém může mít a zpravidla má  každý zcela odlišné  představy.

Situace je zpravidla horší, pokud není problém s financováním  volnočasových aktivit. V jedné z anket, která proběhla v Německu jsem  našel zajímavou odpověď na  téma strachu. Respektive  otázka zněla, čeho se bojíte nejvíce ? V zemi, kde nebyl problém pro muže  finančně zabezpečit svoji ženu v domácnosti.  Volné soboty a neděle, zněla odpověď  v drtivé přesile. Víkendu, ano perspektiva  hádek na téma co budeme dělat o volném čase není  nic příjemného pro nikoho.